Lucka 7 maj på spåret

Torsdagen var det rally i Tranås (lucka6), dagen innan denna dag var det rally i Vadstena. Denna dag då var det dax för appell spår för Vexla i Jönköping. Som sagt alltid nervöst o starta en grön hund och det är lika nervöst o starta en grön hund i varje ny green. Som jag skrev innan man vet inte hur man ska förbereda på bästa sätt. Åker iväg tidigt kommer fram . Anmäler och rastar. Så var det samling, såklart får vi startnr 1 😀

 

Efter ett tag så samlas vi upp och åker efter varandra ut till där spåren är.Eftersom det är appell spår alltså bruks så går spåret på ett fält. Det är till stor del för domarna ska kunna följa spåret. Ja det är 2 domare 😀 Kommer till min plats o får se spåret. Det är ca 50 cm högt gräs. Det har Vexla aldrig spåret i innan. Sen precis brevid spåret efter startpunkten ligger det en fotboll. Domarna kommer. Jag sätter på spårselet och lina på med handskar går till upptagspunkten visar tyst lite med handen o väntar in. Vexla hittar spåret o iväg bar det, hon hittar första pinnen .Yes! iväg igen kommer till första vinkeln snurrar lite sen spårar hon vidare. Jag är riktigt impad att hon alls fick upp spåret i gräset 😀 Precis innan andra pinnen börjar hon att snurra o snurra vi går hit o dit. Så börjar hon vinkla tillbaka , då vet jag att vi är nog på rätt spår för spåret gick däråt. Spåret går nämligen som ett u 🙂 Hon spårar riktigt bra sista biten men nu börjar jag oroa mig. Vi är snart framme vid vägen och inget slut pinne. Ser på domarna att detta kommer vi nog inte att klara. Så stannar Vexla upp snurrar runt runt och så stoppar hon ner nosen hela ansiktet i gräset o plockar fram slutet! Blev så glad!!!!!!!!Pinnen hade hamnat under gräset När tävlingen sen var slut efter lydnaden o budföringen så pratade jag med en av domarna. Frågade om spåret. Då fick jag reda på att det hade gått upp en hare precis innan vi gick spåret. Hade ingen aning om det! Gjorde mig ännu mer impad av Vexla som faktiskt tog person spåret fast det låg en boll högt gräs och en hare som störning 😀

 

Tillbaka till tävlingen vi åkte tillbaka till klubben eftersom vi fick fortsätta tävla för Vexla hade hittat slutet. Men jag visste att det skulle bli lågt på poängen på specialen. Väntade en del så var det dax för budföringen. Eftersom vi hade nr 1 så fick inte Vexla någon chans o titta på någon annan hund. Vet inte om det hade hjälpt men men. Vi hälsar på motagaren ställer oss på våran plats och så säger jag Marsh! Vexla springer kanske 10 m stannar börjar nosa o går tillbaka till mig. Är inte förvånad. Som jag nämnt innan så har hon stora problem med störningar speciellt om jag är en bit ifrån. Hon vågade inte springa till motagaren helt enkelt.

 

Mer väntan o sedan var det dax för lydnaden. Vexla är inte alls med. Den lydnaden som vi gjorde i startklass kommer vi aldrig i närheten av. Vexla är väldigt splittrad på planen. Hon var väldigt trött gissar jag 🙂 Linförighet 8,75p det tyckte jag var snällt. Framförgående , är så roligt för jag avstår alltid det momentet även i lägre. För man klarar sig utan det momentet 😀 Varför ska jag köra ett moment som man kan klara sig utan som man inte har någon nytta av sen? Va säger ni men framåtsändandet då? Ja men det är ett helt annat moment säger jag då 😀 Så tänker jag 😛 Som sagt så roligt för alla tävlingsledare kommer lixsom av sig och vi får lite extra andrum 😀 Läggande under gång 8,5 inkallning 9,75 har för mig att det var avslutet, hopp över hinder 8. Platsen 0 för Vexla tyckte det var jätte jobbigt o ligga där. Nej matte nu får det vara bra sa hon o ställde sig upp.

Vi slutade på godkänd i appelllen. Är jätte nöjd! För det får jag aldrig glömma att det är Vexla som jag kör inte Sarek inte Twix. Som läget är så behöver Vexla som sagt få mer rutin ute på tävlingsbanan med mig nära innan vi kör någon lydnad. Det gäller samma med spåret. När hon börjar bli varm i kläderna ute bland alla störningar så kör vi på brukset igen 😀 Inte för att klara appellen utan för att göra Vexla trygg innan som jag kör rally. Som jag har skrivit innan, med just Vexla räknar jag inte med något har inga mål utan vi tar det som det kommer och har väldigt kul  på vägen o samtidigt så lär jag mig enormt mycket på vägen.

Men djupt impad av Vexlas spår blev jag!

20180411_115350_Moment

Här är under träning 😀