Lucka 3 Lydnadstävling i mars

Årets enda off lydnadstävling stod Vexla för 😀 Denna gång i start klass. Lydnaden ligger mig väldigt varmt om hjärtat o tanken var att jag inte skulle köra någon mer lydnad. Men jag kan inte hålla mig ifrån lydnaden helt enkelt. Är nog för att jag gillar alla små detaljer o små problem som blir i lydnaden. Och lösa dom problemen o komma framåt i träningen är så himla roligt!!!! Roligast är fotgåendet 😀 Vet att det är många som inte gillar fotgåendet. Många svara på att hundarna inte funkar så bra. Oftast kommer det fram att föraren inte gillar fotgåendet. Att gå på en lydnadstävling och hunden går som en klocka på just fotgåendet är en väldigt magisk känsla. 2g med Sarek och 1 gång med Saga har vi lyckats få 10 på fotgåendet. Vi brukade ligga på runt 9.annars.

 

Eftersom jag började märka att Vexla inte fungerade som jag hade tänkt till jakten så tänkte jag, då kör vi lydnad lite 😀 Vill inte köra lydnad o jakt samtidigt då på lydnaden så ska dom gå på tårna och i jakten ska dom inte det. Saga fixade det, men det var Saga det. Så började jobba med fotgåendet läggande ställande sättande under gång osv. Rätt snart märkte jag att Vexla är otroligt svår jobbad i lydnaden. Ungefär som att jobba i sirap. Kan få igång henne för att nästa sek tappar hon allt som fokus kontakt mm. Har aldrig haft en sån typ av hund innan. Tro mig har testat alla sorters belöningar från massa olika sorters godis sorter till massa olika leksaker mm. Men inget hjälper. Bristen på sammarbetsförmåga och att inte hålla fokus gör det till en enorm stor utmaning . Den tackar jag inte nej till 😀 Därav är dom anledningarna varför jag inte ska använda Vexla i avel även fast hon är superfrisk.

 

Då var det dax för tävlingen.Begav mig upp till Jönköping Låg en hel del snö kvar så grusplanen var skottad. Hade sista startnr. Är alltid nervöst att starta en helt ny hund. Man vet inte alls för fem öre hur man ska göra innan. Fast jag har tävlat en hel del med olika hundar så är det inget som hjälper till just detta 😀 Men jag vet att Vexla är väldigt störningskänslig. Så jag var i väldigt god tid. Sen gick jag mycket runt omkring. Jag stod nog runt 40 min och tittade med Vexla vid min sida för hon skulle få se omgivningen. Körde något litet fotgående och testade apporteringen. Men annars så stod vi stilla. Pratade en del med Vexla så stod vi lite till o väntade.

 

Äntligen var det våran tur 😀 Först var det fotgående o jag väljer att ha Vexla lös. Vi krockar lite i första svängen annars var det klokrent . Inkallningen sätter hon sig snett. Sitt under marsh gjorde hon klokrent. Apporteringen var tempo o tugg. Fjärren satte hon och hoppet väntade hon lite med att sätta sig fot. Men en rätt bra känsla hon var rätt bra med mig o hon hade kul 😀

FF 9. inkallning 9,5 sitt under marsh 10, apportering 7, fjärr 10 , hoppet 8,5, helhet 10 slutade på delad 2a plats på 182,5

Var så grymt nöjd över Vexla!!!!!!! Med just Vexla har jag tagit bort alla krav. Jag sätter omedvetet krav om jag har mål och dom klarar inte Vexla av. Så vi kör på tills vi klarar klasserna. Tänkte om vi aldrig kommer ifrån startklass ja men då får det vara så. Bara vi har det roligt tillsammans. 😀

 

Hur tänker jag fortsättningen. Vexla skulle aldrig idag må bra av att starta klass 1 i lydnaden idag. Hon tar in störningarna för mycket och det är för mycket jobb ifrån mig som rutan och runda konen. Vexla är så ung ännu så jag vill att hon ska må bra när hon tävlar så vi ska köra lydnaden när jag ser att hon fixar det. Så nu är planen rally lydnad där vi kan vara ute o tävla o jag kan stötta henne på tävlingsbanan på nära håll. Sen har det visat sig att Vexla älskar agility! Hon gör saker som om hon har gjort många gånger innan fast hon inte har det. Hon är så självklar på agility banan. Jag hinner inte med men det är skit samma. Vexla stor trivs så agility ska vi ge oss ut i nästa år också. 😀

Vexla har många helt underbara sidor och därför har hon en självklar plats här hemma. Däremot när jag ser att det är ingen idee att fortsätta med just en gren då gör jag det inte. Varför ska jag tvinga henne när hon inte behöver 🙂  Tex som jakten 🙂

Min lilla galning, min lilla virvelvind. För liten är hon, Vexla är mindre än Twix är 🙂 Snällare hund får man leta efter och på den punkten är hon väldigt lik hur Troja var.

20180325_161402(0)

När mina hundar sköter sig så får dom en hamburgare 😀 Så självklart blev det en till Vexla 😀

20180527_100435

20180527_100522

20180114_131342

20180202_122850

Mot stjärnorna 😀 Den hund som jag nog har skrattat mest med när jag har tränat 😀