Lucka 1 Nessie, Januari

När Vexla inte riktigt blev som jag hade trott så började jag fundera på en golden till. Tankarna gick också om jag skulle använda Twix (Gyllene Mix Trixiga Twix)  i avel igen. Twix är ändå ett säkert kort. Men nej. Dels så flera av Twix syskon har problem med halsen . 4 st . Många säger det men nej det är inte ärftligt. Och det finns ingen felfri tik idag. Alla tikar har någon form av fel, om det är hälsa eller något hur dom jobbar. Sen beror på hur stora eller små felen är om man ska låta dom gå i avel. Efter kullen med Twix så får jag reda på att Twix syster har kvalsterallergi. Så då tog jag det ända beslutet som går att göra. Jag stoppar Twix till min stora sorg.

 

Så började jag leta. Som en hel del vet så kan jag vara lite för noga 😀 Just i aveln och då kan ni tänka er hur svårt det är o leta efter en bra kull. Det finns vissa golden som har haft EP och lämnat EP finns vissa golden som har PRA bakom sig, finns vissa golden som inte är så bra mentalt, finns vissa golden som inte riktigt är så bra arbetsmässigt osv . Detta är en liten del i allt jag tittar på när jag letar. Då kan ni förstå att jag inte tittar så på hur dom ser ut . För då skulle det vara omöjligt och hitta en golden. För även fast golden är en så stor ras så finns det få linjer. Alla goldisar på bägge sidor alltså jakt o utställning är nära släkt med varandra alltså jaktisarna med varandra och utställning med varandra. Det absolut viktigast för mig är hur vovven är i huvudet 🙂 Sen kan den vara prickig och ha 3 ögon. Letar o letar kontaktar lite folk o letar o letar. Går in på lite kennlar som jag vet har oftast bra golden. Då ser jag att det planeras en kull hos Seasymphony. Dom linjerna som är i den kombinationen gillar jag så mycket 🙂 En hel del dom linjer som jag har haft i mina och lite nya. Hälsar på först, blev så förtjust i mamma Easy!  Sen föds valparna o jag blir så glad! Det finns en tik till mig. 🙂 Blev totalt 3 tikar och 1 hane. Hälsar på när dom är 6v. Hade gärna åkt fler gånger men när det tar nästan 4 timmar enkel resa och det är vinter då är det svårt att komma iväg.

 

Som alla valpar är dom helt underbara!!!!!!!! Har ett sinne för detaljer så jag såg rätt så snabbt hur ungefär dom är. Vi tog ut dom en och en. Tror inte jag hade sett allt det jag ser om jag inte haft några kullar o sett mina valpar. Jag följer upp valparna och jag gör även ett valptest på mina valpar sen jämnför jag det på vad dom visar på MH alltså mentalbeskrivning och det är inte så mycket som skiljer på dom olika beskrivningarna 🙂 Jag blev snabbt förtjust i den ”lilla” som hon kallades hos Ann-Charlotte. Jag brydde mig inte om färgen alls för det har inte betydelse hur valpen är. Egenskaperna sitter INTE i färgen! Lämnade in vilken jag önskade. Men det var upp till Ann-Charlotte och bestämma vem som skulle flytta hit 🙂 Blev så glad!!!! Det blev den lilla som vi fick hämta sen en väldigt snöig dag i Januari! Alltså i vanliga fall skulle jag inte ha gett mig ut i det snöovädret men jag skulle hämta Nessie 😀

 

Namnet 😀 Ann-Charlotte kör på bokstäver så det var dags för namn på N. Va vi funderade. Jag ville ha något med X i. Det gick bara inte. Sen vill jag gärna ha något som stämmer bra med kennel namnet. Dom braiga hund namnen är ju upptagna eller att vi har haft. Har en del på han hundar men tikar börjar bli svårt nu. Så ramlade namnet över mig  Nessie. Men hur ska vi få till ett kennel namn av Nessie? För namnet skulle vara på engelska också. Älskar fantasy. Kom på det finns en film som heter Never Ending Story. Och dom första bokstäverna är N E S Som i Nessie 😀 Och idag kallar jag ibland Nessie för Nes 😀 Namnet fick godkänt av gammelmatte så fick Nessie namnet Seasymphony Never Ending Story.

 

 

Från dag 1 är jag helt förundrad över Nessie! Därför passar det också så bra att Nessie är på lucka 1 😀 Väldigt lättlärd, hon blev väldigt snabbt rumsren. Tror att det var Troja som var lika snabb som Nessie. Twix var nog året när jag verkligen kunde lita på henne likaså Vexla. Saga var rätt lätt också och även Sarek. Av vad jag har märkt på olika kombinationer så dom som har mycket kanadensiskt i sig har varit svåra o få rumsrena. Nu vet jag inte om det är tillfällighet eller om det ligger hos dom, har ingen aning. Bara lite tankar 😀

 

Är sådan balans och när Nessie jobbar går det på 300. Är så otroligt viktigt att jag är lugn i många lägen hon går efter mycket hur jag är. Inte så störningskänslig. Är mest förundrad över hennes sammarbetsförmåga. För dom hundar innan som jag har stött på som har stor sammarbetsförmåga har jag upplevt väldigt mjuka. Nästan lite för mjuka. Medans Nessie är det inte . Hon är lagom mjuk lyssnar gör om o gör rätt. Hon är bättre än dom hundar jag har haft och har. Hon har bättre balans än Sarek även Twix. Dom är och var hårdare i sig och speciellt med Twix så måste jag vara värdig att hon ska följa mig o göra som jag säger. Medans Nessie okej du bestämmer tala bara om vad jag ska göra. Nessie är helt underbar!!!! Har blivit så också att jag tycker att hon är så himla bra så jag har knappt vågat o jobba med henne. Är rädd o förstöra henne. Och det lilla vi gör då går hon igång lite för mycket istället. För hon tycker det är så himla kul!!!!! Tex kan hon få vara hela veckor förrutom då promenader. Första året har vi tagit det lugnt även om en del kanske inte tror det. Det som är så roligt med Nessie att allting ligger så naturligt i henne. Fast hon inte har gjort saker innan så gör hon dom så himla bra första gången!!!! Hon påminner faktiskt en hel del om min blandis som jag hade, Festis. Kvittade vad jag gjorde för något med Festis så var det som hon hade gjort det innan.

 

Nessie är verkligen den bästa hund jag har haft! Så hatten av för Ann-Charlotte!!!!!!!!!! Vilken kull och vilken hund du har fått fram!!!!!! Önskar o hoppas att jag lyckas lika bra någon gång! Så STORT STORT TACK för förtroendet!!!!!!!!! Ska verkligen försöka förvalta henne rätt!

Nu står på schemat röntgen början av nästa år, sen mentalbeskrivning. Working test och jaktprov är tanken också. Men framför allt va roligt vi ska ha!!!!!! Att få ha och träna en sån här hund, det får man bara en gång i livet. Så jag kommer verkligen att NJUTA.

Sen så är hon nog i klass med blandisen Festis o förstöra saker. Hon har tuggat sönder ett antal saker. Tilloch med Ikea råttorna blir helt förstörda 😀 Ha ha som jag sa ingen hund är felfri 😛

20180116_125604

När vovvarna är små valpar så åker dom med brevid mig i en liten bur här är vi på väg hem från att jag har hämtat Nessie. Självklart stod bilen still 😀

20180116_143942

Första gången som Nessie hälsade på resten av flocken. Japp hon är rätt på, får hjälpa Vexla ibland . Vexla som är världens snällaste som aldrig skulle göra något.

20180116_165150

Första tiden var bakom galler 😀

20180118_124335

Viktigt att lära sig att INTE tigga 😛

20180118_141221

20180118_173716

Att ha Twix som hjälper till med uppfostran är så skönt! Twix tolererar inte vad som helst från en valp som ska visa respekt för dom äldre.

20180119_150458

Alltså dessa två , Nessie och Vexla. Dom är verkligen som systrar o har så himla kul ihop!

20180124_123457

Första samlingsbild ute 😀 Twix, Saga, Vexla och Nessie

20180201_093001

Nessie var den sötaste valp vi har haft någonsin 🙂

Som ni märker är otroligt glad i Nessie, vårat lilla sjöodjur 😀