Tintin o Luna måste flytta

I höstas så kom våra 2 undulater hem. Hade väntat på dom sen sommaren. Efter någon vecka så kände jag nej jag skulle vilja ha något mer något större . Så ramlade jag över nymfparakit eller snarare nymfkakadua. Jag blev helt frälst. Efter en månad försökte jag börja med att släppa ihop undulaterna med nymfen. Första undulaten gör är att springa fram o dra nymfen i tofsen. Försökte några gånger till att släppa ihop dom i rummet men undulaterna blev inte snällare. Slutade med att dom inte lät nymfen Athena landa så hon landade i ett hörn till slut. Sen har jag inte släppt ihop dom. I feb så kom Poseidon en nymf hane hem hit. Sen dess så delar dom på flygtiden. Alltså vara lösa i rummet. Dom bor i samma rum fast i egen bur o voljär. Undulaterna försöker fortfarande bita nymferna i fötterna blandannat. Retas med dom mm. Så jag känner nu, nej antingen flyttar nymferna eller så flyttar undulaterna. Eftersom nymferna står mig mycket nämre än undulaterna så tyvärr får undulaterna flytta. Är inget lätt beslut men jag gör det för både undulaterna o nymfernas skull. Vad jag vill har ingen betydelse i detta fall.

 

Så nu letar jag efter ett nytt hem till undulaterna. Dom är ringmärkta och har ”stamtavla” Troligtvis så är det 2 hanar. Den blåa är vanlig medans den gulgröna är halvengelsk. Jag trodde att den blåa var en hona , som även uppfödaren trodde men den är lika blå om vax som den andra 😀 Men därför heter den blåa Luna 😉 Dom är halvtama kommer om man har godis. Jag tror också att man kan få dom ännu tamare. Tintin är född i slutet av aug och Luna i början av sep -17

Det jag letar efter är ett hem där dom får vara ute i ett rum o flyga varje dag. Och såklart ett kärleksfullt hem.

Med undulaterna så följer det med en laglig bur leksaker och en transportbur. Såklart lite mat.

Om ni vill veta mer och är intresserade så hör av er på gyllenemix@gmail.com

DSC_0018

Tintin och Luna

DSC_0008

Tintin

20180530_231151

Tintin

DSC_0016

Luna

 

20180530_235347

Luna