rally tävling o träningar

Förra veckan varnade aftonbladet och expressen för att utländska krafter ska försöka påverka valet. Genom att det dyker upp olika nyheter på tex fb som upprör folk eller engagerar mm.Som gör att folk trycker sig in på dom olika nyheterna. Genom det så skickas info så ser man vilka personer som är lättpåverkade. Senaste dagarna har jag sett på iallafall fb att det dykt upp ena nyheten efter den andra. Alltså artiklar som är delade från ena tidningen till den andra. Kan vara hjärtskärande saker eller saker man blir jätte arg över. Jag har inte tryckt på en ända artikel. Fb ska jag har tänkt att inte vara så mycket inne på. Om det inte varit för valpköpare och vissa vänner så hade jag stängt mitt konto på fb.Så tänk er för vad ni trycker, fb har alla uppgifter om er även dom priva medelandena.

 

Vi har varit o tävlat jag o Twix igen, denna gång i Älmhult. Sen start behövde inte vara där förrens senast 12,45. Kommer iväg och kommer fram vid 11. Anmäler o får banrorna . Japp tävling i rally lydnad och vi kör som sagt mästerklass 😉 Bägge banorna ser trevliga ut och ser ut o passa Twix rätt så bra. Nessie var såklart med så ut o rastade Twix o Nessie. Blåste löv det var superkul o jaga och paddorna dom ville hon jätte gärna sätta efter. Men matte var så tråkigt det fick hon inte 😀 Vexla o Saga var hemma, tror att dom har det mycket bättre hemma. Satte in Nessie i bilen så gick jag o värmde upp Twix en liten stund. Sen in i bilen med Twix sedan var  det  samling o banvandring. Nu sken solen så det var riktigt varmt . Hade med mig termobyxor och extra jacka men det slutade med att jag gick i linne 😀 och mina tunna byxor 😀  Trevlig första bana som sagt. Var 2 stycken frestelse som är iallafall min akilles häll. Men det är viktigt att man går in med positiv inställning. Gick o hämtade Twix sen satt vi och väntade o väntade. Vi skulle starta mot slutet. När nästa startande gick in och Twix o min tur är nästa så värmer vi upp lite till. JAg kör mycket fotgående både höger o vänster. Back  också lite snurr , blandar både det som verkligen sitter o det som är lite osäkert . Så säger domaren till välkommen in 😀 Av med kopplet , sen om det är höger eller vänster sida så kör jag några sättanden som det är vid start skylten. Den ska man stanna vid o hunden sätta sig. Går över bandet o går fram till start skylten. På vägen fram så jobbar jag så jag verkligen har Twix med mig i rätt position. Sen rullar det på jag lyckas att gå rätt 😛 Både frestelsen och spiralen funkar. Ena skylten efter andra är klock rena. Så kommer vi fram till kon skicket. Tänkte när jag gick banan att jag ska försöka rikta Twix åt höger men det glömde jag givetvis så hon sprang till slalom. Efter mycket om o men så får jag Twix till rätt kon. Sen resterande skyltarna blev jätte bra också. Riktigt surt sen på prisutdelningen. Vi hade gjort en klockren runda utom konen. Inga snea sättanden inget bris inget . Kon skicken brukar Twix göra väldigt bra  😀 hi hi ja ja det ska alltid var något o träna på 😀 Men en superfin känsla!!!!!! Den kommer på fler o fler rally tävlingar nu. Man bara njuter o bara kör . 😀 90p Jag klappar mig lite extra på axeln faktiskt och det är att efter konskicket att jag släppte det direkt o körde på. Är svårt när det strular att släppa o titta framåt precis då. Men det gjorde jag , körde bara på 😀

 

Andra banan, samling vid 15,30 Trevlig bana det också o för första gången för mig långsam marsh. Efter en lång väntan så var det äntligen våran tur. Först var det konskick. Twix sprang direkt till konen men sen när jag hämtade upp henne så gick hon på konen som hon givetvis drog omkull 😀 avdra 3p vält Efter några skyltar kommer vi till sväng höger sitt. Jag hade Twix på höger sida o då är det alltid lite bökigt o vrida på höger. Där blev det lite missuppfattning mellan oss och det blev avdrag med 3p bris, att hon inte höll sig riktigt vid mig vid vinkeln. Efter några skyltar som kommer vi till skylten stå framför höger ingång framåt. Då stod hon lite snett framför avdrag 1 p sne. Sen var resterande skyltarna klockrena o vi slutade på 93p.

 

Många hundar var sega denna dag då det var riktigt varmt på dagen. Twix går nästan som bäst då, hon blir på lagom nivå 😀 Hon var en aningens för het denna dag ändå 😀 Hämtade ut Nessie sen stod jag o tjötade lite här o var med väldigt trevliga personer! Blev sent när jag väl var hemma. Men en jätte trevlig tävling!!!!!!Så dit åker vi fler gånger 😀

 

Nästa tävling är även den en rally tävling 😀 Så nu blir det att träna konskick och positioner som jag såg har krånglat innan. Speciellt när man har hunden på höger sida 😉

 

Idag så tog jag och gick ett spår åt Vexla. Kanske 500m med 6+slut. Jag kan inte ha snitslar i spåret för då försöker Vexla ta dom så jag lägger korvbitar i. Sen har jag koll på omgivningen att jag lägger pinnarna vid något synligt märke som ett speciellt träd, rotvälta mm. Att vi är på rätt spår ser jag när Vexla äter korvbitarna 😉 Vexla hittade alla pinnarna så grymt duktig! Hon fungerar så bra till spåret!!!!!

 

Sen tog jag Nessie och västen, några dammysar och gick ut. Lite utanför huset hade jag tänkt att vara men så ser jag att katten Blom kommer. Jag vill ha störningar men kanske inte till så unga vovvar som Nessie 😀 Så det var bara att gå vidare. Vi kom fram sen stod jag still i 5 min. Jag la upp träningen i huvudet medans jag tränade passivitet 😀 Vi började gå lite jaktfot. Myste lite sen började vi gå lite till jaktfot och efter några meter så slängde jag en dammy. Sen gick vi lite till och slängde en dammy till. Till slut låg det 5 dammysar ute på linje. Då gick vi slalom några gånger . Sen gick vi fram till en dammy o jag plockade upp dammysarna en o en. Varje gång vi stannar så ska Nessie sätta sig. Men det har hon alltid gjort , har lixsom alltid funnits 😀 Blev lite mys o lite lek med några mjukisar vid mig. Man måste leka lite också, speciellt när man trycker dom så mycket när man kör jaktfot o stadga 😀 Sen gick vi lite jaktfot o utan Nessie såg så la jag ut en dammy. Sen ställde vi oss kanske 10 m ifrån. Nu hade jag lagt dom i vinden så hon fick dom i näsan. Stod en liten stund sedan några steg fram o jag väntade in tills jag såg att Nessie skulle gå direkt på dammyn. Gjorde detta en gång till. Sen så satte jag Nessie, gick en liten bit ifrån o kastade en markering. Gick tillbaka väntade en liten stund, gick framåt några steg o skickade sedan. Nessie jobbar så fint! Allting ligger så naturligt! Sen körde jag lite stadga med störning ,jag satte henne gick ifrån o kastade en boll. JAg gick tillbaka. Sen gick vi jaktfot till bollen som jag tog upp 😀 Sen stod vi stilla en stund. Sen var det hopp o lek. Körde en inkallning sen på pipan. Sedan gick vi hem. Så himla nöjd över Nessie! IDag gick hon jaktfot utan koppel också, fungerade så bra! Allting finns där sen innan bara o plocka fram. Nessie anstränger sig så hårt också o bara vara mig till lags. Hon är inte så där överfjäskig utan vad vill du matte okej jag kör 😀

 

Sen när jag kom hem med Nessie så var Saga något uppvarvad, likaså Twix 😀 Dom gillar inte riktigt att vänta på sin tur och dom är så pass gamla så dom vet så väl . Jag har också gjort fel. Jag har kört på o tränat allihop efter varandra . Så jag har kört dom när dom har varit uppvarvade. Sen jag har börjat jobba med Nessie , just för att hon inte ska smitta av sig från dom andra. Så delar jag upp dom 😀 När Nessie ska jobba så kan jag köra någon mer efter en stund eller innan. Men med pause. Med just Saga o Twix dom kör jag sen , och det blir 2 omgånger ikväll 😀 Så efter Nessie så fick alla vovvarna komma ut i rasthagen en stund istället.

 

JAg brukar inte skriva exakt hur jag gör när jag tränar men tänkte idag gör jag ett undantag. 😀

 

TAnken är att jag ska försöka spåra 2g/vecka med Vexla. Bygga bana minst en gång för Twix i rallyn. Med Nessie att 80% av träningen består utav grunderna. Att träna jakten med Saga i just dirigeringar för att hålla igång mig själv. Man blir snabbt ringrostig 😉 Det är min träningsplan under våren 😀 Sen självklart köra lydnad med Vexla jag tror att jag ska börja med Twix också för hon behöver något mer än rallyn 😀

 

Nu är det kvällsmat, lasagne blir det nog 😀 Hej hopp ta hand om er livet är kort!

30629185_1722306434475019_5678493957030412288_n

Från vänster Nessie (Jakt), Vexla (bruks spår), Saga (pensionär) , Twix (rally)