jakt o bruks

Ska försöka hinna skriva en liten rad här idag 😀 Idag gick jag o la ett spår åt Vexla. Ca 500 m med 4 +slut. När jag skriver spår åt Vexla så är det alltid bruks spår alltså personspår 😉 Sen tog jag ut Nessie medans jag väntade på att gå spåret. Var lite spännande idag. Var första gången som jag mer tränade apportering ute. Testade det för någon månad sedan. Men då tog Nessie dammyn sprang iväg till den närmaste snö drivan släppte dammyn o hoppade ner den i snön bara för att just gräva upp den o göra om samma igen 😀 Busfröet nr 1 😀 Så det var bara o fortsätta att träna inne med att komma in med dammysarna. Först så stod jag still i 5 min sen slängde jag ut 5st dammysar . Stod still en stund till gick sedan slalom. Sen tränade jag på att sitta kvar på olika avstånd. En gång flög hon upp , för att jaga lite löv som blåste omkring 😀 Körde sedan 2 små linjetag. Nessie var med ut o la ut vände o gick en bit ifrån , väntade en stund skickade sedan. Gjorde om det. Sen gick vi vidare en bit , jaktfot. Sen kastade jag en markering bland små granar. Vände gick tillbaka en liten bit vände upp igen stod still en stund o tog några steg framåt o skickade. Kastade en markering till , denna gång en tung dammy på 1,2kg. Väldigt synligt för jag ville se hur hon fixade den tunga dammyn. Tänderna har ännu inte riktigt kommit ut tillräckligt. Ville se vad hon gjorde när det blev rätt svårt o få med sig dammyn. Skulle hon skita i den eller hur skulle hon göra 😀 Stod sedan still en stund efter. Sen kastade jag ut 5st dammys o gick slalom. Gick lite till jakt fot stannade o släppte Nessie lös.  Gick en bit blåste stopp, gick en bit till o blåste stopp sedan inkallning. Markeringarna o stoppsignalen filmade jag 😀 Totalt fick Nessie hämta 4 dammys. Blir riktigt bra pass då jag passade på när vi stod still att fundera på hur o vad vi skulle träna 😀 Supernöjd över Nessie!!!!!

 

 

Sen fick Vexla sitt spår. Spårade så bra! Jätte nöjd över henne 😀 Sen klantade jag mig lite osv. Men Vexla skötte sig super! Hon har börjat med att när hon känner spårpinnarna så tar hon upp vittringen på dom letar reda på dom o kommer med. Filmade slutet. Lite roliga är att när Vexla får vittringen på slutet så snurrar hon omkring lite . Visar sig att jag nästan står på slutet. JAg tittade bara i kameran så jag såg inte att slutet var där 😀 Den filmen finns på insta o fb 😀

 

Som jag skrev igår så började valpkursen igår. Nessie var så duktig, Fokus på mig bland alla hundarna. Lyssnade o slog av och slog på när hon skulle.

 

Skulle ha byggt bana åt Twix till rallyn men hann inte med det på dagen så ikväll blir det att bygga bana 😀 Saga ska också få göra något . Hmm apportering klockan tror jag, jag behöver påminnas lite hur jag tränar den rätt tror jag 😀

 

Nu är det dax för att fixa kvällsmaten 😀

 

Twix bus

1150771_576223275750013_671380412_n