Valpträff o tävlings säsongen har startat

Redan april!?

29683404_1706364226069240_230538055385983949_n

Twix

tänker ju försöka vara lite mer aktiv här har skrivit det flera gånger om men men 😀 Dagarna springer bara iväg 😀 Just nu hörs vårvindarna väldigt väl det blåser. Så äntligen är faktiskt våren på väg. Som många andra så har snön legat tung. Men nu äntligen har snön försvunnit. Den finns forfarande på skuggiga platser mm men den snön krymper för varje dag. Haft 2 helt underbara dagar där temp leggat runt 20 grader 😀 försommar värme 😀

 

Lördagen den 17 mars var vi på valpträff hos bästaste Ann-Charlotte , Nessies uppfödare utanför Lysekil. Det som var riktigt kul var att alla 4 kom 😀 Var riktigt kul o träffa alla , vilka valpar!!!!!! och alla har helt underbara ägare ! Jag o bästaste sambon kom redan på fredagen till Ann-Charlotte. Riktigt riktigt trevlig kväll blev det ! Sen innan träffen hann vi träna lite jakt . La upp det lite som en öppenklass träning. STORT STORT TACK för allt Ann-Charlotte!!!!!!!! Vilken kull du har fått fram!!!!! Är sån fin balans i dom!!!!

isak

Fina brorsan Isak

mira

Fina syrran Mira

nikkie

Fina syrran Nikkie

nessie

Så har vi lilla Nessie 😀

Tävlings säsongen har kommit igång. Den 18 mars så var jag o Twix på årets första rally tävling. Japp dagen efter valpträffen 😀 Vi tävlar i mästerklass. Twix har inga problem utan det hänger för det mesta på mig 😀 Väldigt ringrostiga. Enligt Twix går det på tok för sakta. Hon är väldigt het o man tror inte när man ser henne att hon är ändå 8 1/2 år . Hon är som en 3 åring 😀 Det var frestelsen, i frestelsen så låg det en burk med något gott i. Twix ville gå fram när vi gick frestelsen men jag jobbade med henne o hon gick vid min sida. Sen kommer vi runt o så ska jag skicka till konen. Då passade damen på hon sprang till frestelsen istället o försökte öppna burken 😀 Det visade sen att det var rökt vom . Så det ska vi träna på . Andra konskicket var klokrent. 24 mars var vi iväg igen för nästa tävling, helgen därpå. Då var det årets första ute tävling väldigt blött o geggit på planen eftersom dom hade skottat bort all snö från gräset. Första banan gick väl så där men framför allt jag glömde bort vart jag skulle 😀 hi hi ja ja . Andra banan var jag så koncentrerad på att Twix skulle lägga sig så vi missade 3 andra skyltar. Hon var den ända som la sig vid bägge skyltarna 😀 Jag körde väldigt många lägganden ute på parkeringen som var ännu blötare innan jag gick in o körde 😉  2  av dom gjorde hon en snurr till skyltarna o en skylt satte hon sig snett. Om hon hade gjort som hon brukar så hade dom 2 snurrarna inte funnits och hon hade satt sig rakt. Då hade vi fått 100 p nu landade vi på 77p 😀

29572811_1702228906482772_4430794852096998247_n

Nessie är såklart med som support. Superbra träning o vara bara  med. Men nu får jag börja o säga till folk att inte röra henne. Börjar bli lite för glad i folk 😀

Dagen efter var det dax att starta Vexla för första gången i lydnad. Startklass. Var första gången för mig just i startklass och det är alltid lite extra nervöst o starta en helt grön hund i en ny gren. Man vet aldrig i början hur vovven beteer sig. Ända man kan göra är att förrbereda dom så mycket som möjligt o sedan kasta sig ut 😀 Viktigast är inte för mig att klara uppflyttningar utan att få med sig en bra känsla från själva tävlingen. Älskar o tävla o jag skiter i resultaten 😀 Japp kan faktiskt efter snart 15 år tävlande i lydnad säga att det är inte poängen eller alla uppflyttningar som har någon betydelse för mig idag utan just att gå ut o köra o ha superskoj ihop med sin hund. O köra på planen o hunden väljer att jobba tillsammans med just mig utan belöningar utan något utan vi är bara ett team. Sen nollar jag hellre o har en glad hund än en hund som tycker det är tråkigt. Behöver inte gå superfort behöver inte vara exakta detaljer utan hunden ska utstråla j. vad detta är kul!!!! Kom igen matte nu kör vi en runda till 😀 Många tävlingar så när vi börjar komma till slutet av momenten så känner jag nej snart ska vi gå av tråkigt 😀 Ja vet är lite knäpp 😛 Vi startade sist

jag valde fritt följ gick jätte bra förrutom jag som var dålig på att förbereda att vi skulle svänga vänster så hon gick in i benet 😀 9,5

Inkallningen avslut 9,5

sättande under gång 10

Apportering  tugg avslut  7

fjärr 10

hopp avslut 8,5 Hon var så rolig hoppade över o tittade bakom vad hände o vart är bollen 😀 så kom hon o satte sig fot.

helhet 10 med kommentaren härligt sammarbete

Är kommentaren som jag tar med mig. Vexla är väldigt störningskänslig o jag hade svårt att nå henne mellan momenten. Men eftersom kommandona sitter rätt bra så bröt jag igenom under själva momenten. Men kände det var precis att jag hade hennes fokus på mig imellan. JAg gjorde så också att jag stod mycket vid sidan av så Vexla hann verkligen kolla av omgivningen.  Vi kom på en hedrad delad 2:a plats /11st på 182,5p. JAg är grymt nöjd att Vexla höll fokus på mig under momenten och vi hade roligt 😀

 

Nu ska jag anmäla Vexla till en spårtävling appell tänkte jag 😀 Lydnad blir det först till hösten igen då 1:an är mycket som ska sitta 😀 Jag gör Vexla världens otjänst o gå ut o tävla om hon inte kan momenten för att hon är så störningskänslig. Att hon kan momenten ska vara hennes trygghet, speciellt vid såna moment som är en bit ifrån mig 😉

 

I rally lydnad har jag ca 14 starter kvar o göra innan Twix  tar lite sommar ledigt 😀

 

Jag funderar på att starta Vexla i rally. Varit emot o köra både lydnad o rally men jag tror för att underlätta lite till för just Vexla , för att hon är som sagt störningskänslig. Men köra dom lättaste klasserna när allt man gör är på vänster sida 😀 Men det blir nog till hösten.

 

Nessie har jag 3 utställningar som jag funderar på att ställa henne i. Utställningar är super o köra med när man har valp. Speciellt om man har tänkt att tävla 😉 Sen tycker jag att Nessie ser himla fin ut i kroppen också. Väldigt nyfiken vad domarna säger om henne 😀

 

Sen har Saga och kull 2 fyllt hela 10 år. Undrar bara vart har åren tagit vägen!!!!!! Kull 2 var också Trojas sista kull. Ioch med den kullen så kastrerades Troja. För första kullen hade TRoja svårt att få ut alla valpar. Vi fick åka till vet o dra ut den sista. Andra kullen då kom 5 valpar o sen var det stopp. Så in till Växjö så blev det kejsarsnitt. 3 valpar till plockades ut 1 hane Kosmos, 1 tik och den enda Saga så var det en död valp också. Veterinären sa att det var värksvaghet. Då kände jag inte en kull till på Troja man vet aldrig kan gå riktigt illa för tiken också så då tog jag beslutet att kastrera och slippa löp mm. Även det jag vet idag hade jag gjort samma. Troja lämnade helt underbara valpar efter sig o jag hade jätte gärna velat haft fler valpar efter henne. Men tikarna går alltid först .

 

Vad väntar framöver då rally tävlingar mästerklass m Twix, förhoppningsvis kommer vi med på en appell tävling spår med Vexla, inoff utställningar med Nessie. Kommer börja gå en valpkurs med Nessie börjar faktiskt idag 😀 Sen ska jag vara åhörare på en jaktkurs. Dels har jag ingen hund o gå med o sen lär man sig oftast mer o gå utan hund 😉 Sen ska jag vara funktionär på jaktprov, kommer också ev vara funktionär på rally tävlingar. Härligt år framför !!!!!

 

Nästa år ska bli riktigt riktigt kul!!!!!!! MH och funktionsbeskrivning för Nessie o alltid den lika spännande röntgen 😀 Sen kanske kanske att vi kan starta till hösten vi får se lite 😉 Kanske specialen ja ja det är nästa år det.

Ska som sagt försöka skärpa till mig vill ju skriva för det är nästan mer för min egen skull.Ha det super tills vi hörs igen 😀

 

29354375_1706613199377676_9319344235313865_o

Bästa kompisar Nessie o Vexla

26678239_1627160190656311_6257504517288029399_o

Vexla o Twix

26678173_1627163503989313_3432892287413084209_o

Saga

29683809_1706477812724548_2771625819848945712_n

Nessie

29542522_1706477892724540_3836126130272987163_n

Nessie

troja-sok2

Hittade ett gammalt kort. Troja o jag tränar bruks sök så är Sarek med på ett hörn. Saknar dom så……….